Tagrens – Rens af tag med 20 års Garanti!

Hos Algekvit har vi mange års erfaring med tagrens og imprægnering af tage med enten tegl og betontagsten. Med en tagrens bliver dit tag som nyt på kun få timer. Tagrensningen er den bedst mulige løsning, til de tage som er fyldt med mos, alger og andre begroninger. Her er den almindelige algebehandling nemlig ikke tilstrækkelig. Med tagrensningen kommer du helt i bund og får alle begroninger med.

En tagrens skal kun foretages en gang. Herefter kan du holde taget fuldstændig algefrit, med en årlig algebehandling. Lader du Algekvit udføre tagrensningen, giver vi 20 års garanti på vores arbejde. Det kræver dog at du tegner et årligt algebehandlingsabonnement igennem os.

En tagrensning er altid en god investering. Det løfter hele husets udsenende og derved også værdien. Et hus med et beskidt tag ser både trist og forsømt ud. Hvis taget er meget begroet af mos, kan det i visse tilfælde medføre en K1 på tilstandsrapporten. Mosbegroning på tagflade kan medføre fugtopsugning og løfte samlinger. Det kan give et utæt tag.

Opstår der en pludselig skade på dit tag så dækker din forsikring heller ikke. Skader der opstår grundet manglende vedligeholdelse og mosbegroninger på taget, betragtes ikke som en pludselig skade. Da mosset har været på taget i flere år, betragtes det af forsikringsselskabet som ”skader i forbindelse med mos og andre begroninger” hvilket opfattes som manglende vedligeholdelse af taget. Det samme gør sig gældende, hvis der opstår skader fordi tagrenden er fuld af skidt. Dette betragtes også som manglende vedligeholdelse.

Tagrens - fordi dit tag fortjener det

En tagrens kan spare dig mellem 30 - 50.000 kr hvis du skal sælge dit hus
Lad mig starte med at spørge: Har du nogensinde vasket din bil? Ja, det har du med garanti. Hvad så med dit tag? Har du nogensinde renset dit tag? Nej, det har du med garanti aldrig gjort. Hvis dit tag aldrig har fået en tagrens, har du formentlig et beskidt og begroet tag. Præcis som din bil har taget nemlig brug for en tagrensning. Selvfølgelig ikke så ofte som du vasker din bil. Vedligeholder du dit tag giver det dig en lang række fordele. Et rent og velplejet tag er nemlig med til at øge værdien af din bolig. Hvor et forsømt tag trækker ned i prisen. Et meget beskidt og begroet tag vurderes typisk til at koste 30-50.000 kr. i værditab ved et salg. De penge kan du nemt og hurtigt spare ved at vedligeholde taget på dit hus.

Der er mange fordele ved en tagrensning

Det med at have noget som er pænt og rent, giver en følelse af tilfredshed. En tagrensning er virkelig en af de kosmetiske forbedringer, som giver pote. Før og efter forskellen er helt utrolig. Udover det før anslåede værditab har en tagrensning og en lang række praktiske fordele. Læs mere om dine fordele:

 • Tagrens forlænger tagets levetid med mange år.
 • Algekvit giver 20 års garanti mod alger og mos, når vi har udført en tagrensning*
 • Dit tag kommer til at se ud som nyt igen, rent og pænt til glæde og gavn.
 • Du slipper for at skulle rense tagrender for mos.
 • Gør huset nemmere at sælge.
 • Boligens værdi øges

*Garantien kræver at du efterfølgende tilmelder dig et årligt algebehandlingsabonnement - er du i tvivl så kontakt os gerne!

Image

Hvordan udføres en tagrensning?

Vi udfører, så vidt muligt, tagrens ved hjælp af en rensekasse der køres op og ned af taget. Denne metode er brugt henover de sidste 20-30 år, og gennemtestet af adskillige tagfirmaer gennem tiden. Rensekassen sikrer et perfekt resultat hver gang. Samtidig er det den mest skånsomme metode der findes. Når taget er renset helt i bund med rensekassen, skylles taget efter og bliver manuelt inspiceret. Med en grundig kvalitetssikring sørger vi for, at der ikke er overset noget. Efter kvalitetssikringen skylles taget med en desinficering. Dette step sikrer at taget er 100% rent inden imprægnering påføres.

Priser på tagrens

Vores priser starter fra 85 kr. pr. m2 tag. Prisen indeholder både rens og imprægnering. Priserne varierer alt efter taghældning på huset. Jo højre taghældning, des højre bliver prisen. I de tilfælde hvor det er nødvendigt, at bruge lift til opgaven, vil prisen også stige da liftleje må pålægges.

Prisen beregnes altid ud fra kvadratmeter tag. For at beregne antallet af kvadratmeter tag, skal man gøre som eksemplerne nedenfor.

Beregning af kvadratmeter

Eksempel
Et hus på 100kvm med en taghældnig på 30 grader har en tagflade op 130m2 + eventuel udgang.
Regnestykket er således (100 x 1,30 = 130m2 )

Havde huset en taghældning på 45 grader ville regnestykket se således ud ( 100 x 1,45 = 145m2 )
Du kan på denne måde selv nogenlunde beregne din tagoverflade.

Skader på taget kan ses efter en tagrens
Når tages renses for mos og alger vil eventuelle skader komme til syne. Det er typisk en knækket tagsten eller beton der mangler på tegl eller betontagsten. Enkelte skader kan vi løse på stedet. Er der tale om større skader eller flere skader, anbefaler vi, at du får en fagmand ud til som kan udbedre skaderne.

Kun Miljøvenlig tagrensning
Vores tagrens er udelukkende en mekanisk rens med rent vand fra vandhanen. Vi bruger ingen kemikalier under selve rensen. Det betyder, at det er ganske ufarligt hvis vi rammer vi planter, blomster, mennesker eller dyr. Det betyder rigtig meget for os, som arbejder med tagrens hver dag vi ikke arbejder med kemi der kræver en masse værnemidler og samtidig vi ikke skal passe på hvor vandet fra taget nu rammer og ellers ryger hen, for det er blot rent vand. Når rensen er færdig skal taget dog have en desinficering som er kemi, denne proces er dog hurtig overstået og taget normalt 15-20 minutter, desinficeringen består af en skum som påføres taget for helt rent til vi kommer og laver imprægnering.

Kan alle tage få en tagrens?

Svaret er nej. Der kan være enkelte tilfælde, hvor taget ikke er tæt nok, til en rens kan udføres forsvarligt. I disse tilfælde skal taget tætnes, før en rens kan udføres. Dog kan alle tage, der har et tæt undertag, eller som er understrøget få udført en tagrensning uden problemer. Hvis taget har få og mindre utætheder, kan det renses. Det kræver dog at man afdækker på loftet, for at undgå isoleringen og loftbrædderne tager skade.

 

Hos Algekvit renser vi kun tegltage og betontage. Da vi af hensyn til vores medarbejdere, ikke ønsker at rense på tage med asbest, tilbyder vi derfor ikke at rense tagplader.

 

Den billige ”tagrens” kan bruges, til tage der kun har alger
Har taget kun alger i form af grønne og gule belægninger, er en tagrens ikke nødvendig endnu. Her kan du med fordel nøjes med en algebehandling af taget. Algebehandlingen er langt billigere end en tagrens. Samtidig er den også mere skånsom for taget. Derfor bør man altid vælge en algebehandling fremfor en tagrensning i de tilfælde, hvor taget kun har alger.

Skal et nyt tag renses?
Har du et nyt tag, kan du helt undgå en tagrens. Du skal i stedet sørge for at få det imprægneret inden det bliver beskidt og der kommer begroninger på det. Hvis du lader os foretage imprægneringen af dit tag, og samtidig tilmelder dig vores årlige vedligeholdelsesservice. Så kvitterer vi med 20 års garanti mod alger, mos mm. Garantien kræver blot at du overholder det årlige service.

Step by step forklaring til hvordan afrensningen af taget foregår

 1. Afrensning af taget
  Med vores professionelle specialudstyr fjernes alger, mos pest og andre uønsket belægninger, som sidder i overfladen af taget. Overfladen er efter afrensning helt ren og pæn.
 1. Desinficering.
  Efter afrensning får taget en desinficering som trækker ned i tagstene. Desinficeringen fjerner de dybereliggende alger og forhindre fremtidige algevækst. En årlig desinficering, sikrer at dit tag fremstår pænere og renere hele året rundt.
 1. Imprægnering af taget.
  Få dage efter taget er renset skal det imprægneres. Man kan vente optil 3-4 uger med imprægneringen. Vi anvender vores helt unikke transparente nano imprægnering, som vi giver 20 års garanti på. Med denne imprægnering beskyttes overfladen optimalt. Nye begroninger af alle slags mindskes mest muligt. Imprægneringen beskytter også taget mod syreregn. Samtidig sørger imprægneringen for at taget optager mindre vand i fremtiden.

 

Har du brug for yderlig info om tagrens, er du altid meget velkommen til at kontakte os: 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 
Telefon: 44141456

Tagrens FAQ

Hvornår bliver taget renset?

Ved bestilling af tagrens fastsættes der i sammenarbejde med os en dato for udførslen af rensen.