https://www.youtube.com/watch?v=HDO7n5AaLOA

Hvad er en rensning af tag egentligt?

Rensning af tag bliver nogle gange sidestillet med en algebehandling, hvilket er en stor misforståelse.
Der er nemlig en kæmpe stor forskel på en tagrens og en algebehandling. For det første er en rensning af taget væsentlig dyrere end en algebehandling. Det er der selvfølgelig en grund til.

Algebehandlingen er en let behandling af dit tag, som du har størst udbytte af hvis du gentager behandlingen årligt. Algebehandlingen dræber de alger der vokser frem på taget år efter år. Har du været god til at huske at få taget algebehandlet, vil du sandsynligvis ikke have mos og alger samt bevoksninger på taget. Har du derimod ladet tingene stå lidt til, kan du muligvis ikke nøjes med en algebehandling. Dit tag kan være så medtaget af vind og vejr, at det er blevet dækket af mos, alger og andet. Det gør at en algebehandling ingen effekt vil have. Du skal derfor kigge over mod en tagrens istedet.

I modsætning til en algebehandling, som foregår ved vores mand står på jorden foran huset, og sprøjter en skummende væske på taget. Skal man ved en tagrensning op på taget. Det stiller selvfølgelig i første omgang nogle krav til stabiliteten af taget. Da man skal sikre at taget holder til at der arbejdes på det. Når manden står på taget anvendes en rensekasse til rensning af taget. Kassen køres op og ned af taget indtil taget er fuldstændig renset. Man vil typisk kunne se om der er skader på tagsten efter der er renset fri for mos på taget og andet skidt. Disse ting vil tagmanden hurtigt spotte, da han laver en meget grundig gennemgang af dit tag, for at sikre at det er 100% rent. Man skal være meget opmærksomme på skaderne på taget. F.eks gør revner i tagsten at vand kan trænge ned i revnerne og sprænge tagstenen når det fryser - det er især noget vi ser ved et ældre tag. Når han har konstateret at taget er helt rent, desinficeres taget med vores specielle desinficerende væske, inden taget så til sidst imprægneres.

Hvad koster en rensning af tag?

Priserne på en rensning af tag starter normalt fra 85,-/m2, men er afhængig af tagtype og hældning. Tage som renses, skal typisk efterbehandles enten ved imprægnering eller maling. Den pris du modtager fra os er altid inkl. imprægnering.

Sådan kan du få et fingerpraj om hvad det koster at rense dit tag

Som nævnt tidligere har taghældingen en betydning for prisen. Så en nem måde at udregne dit tagareal på er ved at gange husets grundplan med taghældningen f.eks:
Hvis dit hus er 100 m2 i grundplan og dit tag har en taghældning på 30 grader ser regnestykket således ud

(Grundplan) 100m2 x (Taghældning) 1,30 = (Tagareal) 130m2

Hertil skal du huske at tillægge eventuelle udhæng. Som du nok kan regne ud er det en forholdsvis dyr omgang at få renset taget, især hvis man troede at man kunne klare det med en algebehandling af taget

Det er for de fleste mange penge at bruge på et renere tag. Så hvad er fordelene ved en tagrensning egentlig? Der er jo for det første glæden i at have noget som er rent og pænt at kigge på, som giver en vis tilfredshed i sig selv. Men det er ikke altid nok. Derfor er der mange flere argumenter, som bør overbevise dig om, at en tagrensning er en god ide. Tagrensningen forlænger tagets levetid betydeligt, da man fjerner mosset som kan være meget skadeligt for taget. Med et rent tag slipper du for at skulle rengøre tagrender for mos hele tiden. Desuden øges boligens værdi, ligesom dit hus også bliver nemmere at sælge, da det vil ligne et nyt tag.

Er du i tvivl om du skal rense taget eller have en algebehandling?

Et godt alternativ til rensning af taget er, at give taget en algebehandling. Det er betydelig billigere og skader ikke taget på nogen måde. En algebehandling virker dog over tid, og du får derfor ikke et pænt tag med det samme. Prisen er også sat derefter og de fleste tage bliver pæne og rene efter 1-4 behandlinger. Du kan læse mere om algebehandling af tag her

Hos Algekvit værner vi om miljøet og vi er meget opmærksomme på at de væsker og kemikalier vi bruger ikke vil skade miljøet. Vi anvender derfor kun miljøgodkendte produkter.