Slip af med flisepest og giv nyt liv til dine fliser

Er du træt af flisepest, og har du prøvet alt for at slippe af med det? Så er løsningen vores fliserens! Vi garanterer dig, at dine fliser bliver som nye.

Det lyder måske lidt for utroligt i dine ører, men det er faktisk rigtigt. Vi er 100% sikre på at vi kan rense dine fliser fri for flisepest. Derfor tilbyder vi dig en gratis og helt uforpligtende prøverens. Vi kommer ud til dig og renser ca. 1 x 1 meter, så du med egne øjne kan se, hvor rene dine fliser kan blive.

Du kan bestille en gratis prøverens af dine fliser her. Du kan også ringe til os på telefon: 7026 1011 eller send en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Her er nogle af fordelene ved at fjernepest

 • Dine fliser bliver som nye igen!
 • Du får 20 års garanti mod flisepest
 • Dine fliser holder længere 
 • Din bolig stiger i værdi
 • Din bolig bliver nemmere at sælge
Fliser med flisepest

Hvad er flisepest?

Flisepest er lav, også kaldet lichener. Der findes mere end 900 forskellige arter i Danmark. Lav forekommer oftest på steder, hvor der er begrænset sollys og fugtigt. Direkte sollys kan fjerne den fugt, som laven er afhængig af for at overleve. Derfor ser vi den hyppigste forekomst af flisepest på belægninger på nordsiden af et hus eller f.eks. under et træ, hvor der er skygge.

Tidligere har det ikke været muligt for den luftbårne lavsvamp, at overleve i det danske klima pga. svovlindholdet i vores luft. Men efterhånden som svovludledningen fra landbruget er faldet markant, har det givet optimale forhold for flisepest. Lav har hverken rødder eller behov for fast vandtilførsel. Derfor kan den gro på steder hvor almindelige planter for længst ville give op. I dag gror lav på fliser i de danske haver og terrasser.

Flisepest ses oftest som gråhvide pletter på fliserne. Farven kan variere, alt afhængig af hvilken type lav der er tale om. På billedet, her i teksten, kan du se en terrasse, der er hårdt angrebet af flisepest.

Som nævnt tidligere er flisepest, i modsætning til andre svampearter, ikke afhængig af organisk næring for at overleve. Den kan overleve, hvis blot der er sollys og fugt. Det gør, at den nærmest er umulig at bekæmpe. Teknikken til bekæmpelse af flisepest er en helt anden, end når man bekæmper alger. Disse kan let fjernes med algefjerner.

Image
Image

Derfor er AlgeKvit bedst til at fjerne flisepest

 • Vi har det bedste udstyr i branchen til fjernelse af flisepest og mange års erfaring.
 • Vi giver, som de eneste i Danmark, 20 års garanti mod der kommer flisepest igen.
 • Vi bruger kun den bedste imprægnering - En transparent nano imprægnering.
 • Vi bruger den mest miljørigtige metode.
 • Vi har nogle af markedes bedste priser.
 • Vi er landsdækkende.

Sådan fjerner du flisepest på fliser

Den mest effektive og langtidsholdbare metode er at få udført en fliserens. Hos Algekvit tilbyder vi en fliserens, der med GARANTI fjerner 100% af din flisepest. Hvis du samtidig tilmelder dig vores årlige vedligeholdelse, giver vi 20 års garanti mod flisepest! Det er Danmarks længste Garanti!

Du kan læse mere om fliserens her

Alternative behandlinger til bekæmpelse af flisepest

Behandling med sand
Det er muligt at slibe fliserne ved at påføre fugesand på overfladen og derefter feje. Løsningen er ikke så effektiv som fliserens, og behandlingen renser kun overfladen. Du vil derfor stadig opleve, at der fremkommer flisepest frem, som sidder dybere i stenene.

Behandling med brun sæbe
Det er også muligt at fjerne flisepest ved hjælp af brun sæbe og knofedt. Det kræver dog utrolig meget arbejde, og det vil være en kortsigtet løsning. Derudover vil du skulle skylle efter med en stor mængde vand.

På boligsiden for husejere - Bolius har de lavet en test af forskellige metoder, du kan afprøve når du skal rense fliser. Den kan du læse på deres hjemmeside.

Her er hvad du IKKE skal gøre

Eddike og kaustisk soda
Vi anbefaler heller ikke, at du forsøger dig med eddike eller kaustisk soda. Eddike kan fjerne mere end bare flisepesten, og kan helt nedbryde f.eks. betonfliser. Heller ikke kaustisk soda er en god løsning.

Højtryksrenser
Brug heller IKKE højtryksrenser! Det kan skade fliserne, og gøre dem endnu mere modtagelig for lavvækst, mos og alger. En højtryksrenser gør ofte belægningen mere ru, og giver optimale vækstforhold for pesten.

Tips til forebyggelse af flisepest

Hos Algekvit tilbyder vi dig en årlig desinficering. Det sikrer at flisepesten ikke kommer igen. Men det kræver, at man starter med denne behandling før der kommer flisepest. Er der først kommet lav på fliserne, så slipper du ikke af med det uden en rensning.

Det er desværre ikke muligt selv at forebygge fuldstændig mod pest på fliserne. Men der er flere tiltag, som kan holde det nede.

 1. Hold flisearealerne rene for blade og ukrudt løbende.
 2. Læg sand eller grus over flisebelægningen i vinterhalvåret.
 3. Benyt evt. en presenning. Men sørg for at den er ordentlig fastspændt.

En fejlagtig skrøne om behandling og rens af flisepest

Mange tror fejlagtigt, at en algebehandling virker på flisepest. Det gør den desværre ikke. En algebehandling virker kun på alger ( grønne, gule og røde ). Hos Algekvit gør vi meget ud af at vejlede og rådgive vores kunder bedst muligt. Du vil derfor aldrig få at vide, at en algebehandling virker på flisepest.

Rensning af fliser

Det er vigtigt at overfladen på fliserne, ikke tager skade. Derfor udføres en skånsom og effektiv rensning med en speciel maskine. I modsætning til en højtryksspuling ødelægger dette udstyr ikke overfladen på belægsstenene og havefliserne.

Afsluttende Imprægnering

Med en imprægnering vil nye eller rensede fliser være vedligeholdelsesfri. Samtidig forlænger behandlingen også levetiden på fliserne betydeligt.

Overfladen på fliserne bliver vandafvisende og frostsprængninger minimeres. Imprægneringen trænger helt ind i stenene, og beskytter mod fremtidige angreb af smuds og flisepest.

Vi har stor erfaring med at fjerne flisepest. Vi kan tilbyde alle former for fliserensning effektivt, professionelt og ikke mindst miljørigtigt. Vi garanterer dig et flot og vedvarende resultat. Uden flisepest.

Vi kan tilbyde at rense dine fliser fra februar til november - dog ikke når der er risiko for frost. Desuden kan vi garantere dig Danmarks laveste pris. Skulle du finde et bedre tilbud på tilsvarende arbejde, matcher vi det naturligvis.