Udførelse af algerens tag

Algerens af tag - hvilken løsninger er den bedste?

Med en algerens fra Algekvit, er du sikret den rigtige og bedste løsning på dit algeproblem! Hos Algekvit er vi specialister i afrensning af alger. Vi tilbyder alt inden for algebehandling af tage, fliser, facader mm. Vi tilbyder også alt indenfor fliserens, og giver som de første i Danmark 20 års garanti!

Kan algerne skade mit tag?

Det korte svar er JA. Et rent hus uden alger holder længere. Uanset om det gælder alger på dit tag eller på facaderne. Den grønne belægning, som er alger kan holde på fugt, og skader derfor både tag og facader. I værste fald forårsager fugten fra algerne frostspringninger på taget eller i facaden.

Kan jeg selv foretage en algerens af mit tag?

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du overlader hele opgaven til en fagmand. Køber du selv afrensningsprodukt og påbegynder en rens af facader fliser eller tag som er angrebet af alger, risikerer du, at skade mere end du gaver. Det er ikke alle materialer, som tåler den kemi du køber i byggemarkeder. Du risikerer derved at beskadige de ting, du påfører algerensen. Køber du derimod din algerens af en fagmand, som kommer og udfører den for dig, kan trygt kan du trygt regne med at deres kemi er testet og gennemprøvet på de forskellige tagtyper, fliser, facader og solceller.

Er der nogle ting som ikke tåler algerens?

Hos Algekvit deler vi gerne ud af vores erfaringer med rensning af alger. Her er nævnt nogle ting som IKKE tåler algerens:

  • Blomster, og andre grønne planter.
  • Dyr og fisk som lever i vand må ikke udsættes for algerens.
  • Facader er malet eller pudset i mørke farver.
  • Vinduer/døre i mørke farver.
  • Overdækket fliser.

Dette er blot de mest almindelige ting som ikke tåler disse kemikalier, der er naturligvis flere. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har yderlige spørgsmål.

Har du problemer med at fjerne alger på tag eller fliser, findes der en lang række gør-det-selv løsninger ligesom der findes professionelle løsninger. Du kan få gode råd på flere forskellige boligsider. MEN det er ikke alle råd man kan bruge. Ønsker du en professionel løsninger, bør du læse lidt om de forskellige typer af behandlinger, for ikke alle behandlinger løser problemerne lige godt. Der er naturligvis også forskel i prisen på de forskellige typer af algerensning. Der findes typisk 2 typer: en kemisk behandling og en mekanisk behandling. I de følgende 2 artikler kan du læse mere om de forskellige typer af algerens og hvilket resultat du kan forvente af den valgte behandling.

Findes der forskellige løsninger til Algerens tag?

Har du alger eller mos på taget som du ønsker at komme af med, tilbyder vi 2 behandlingstyper: en kemisk rensning i form af en algebehandling eller en fysisk rensning i form af tagrens.

Hvad er en algebehandling med algerens?

Algebehandling med algerens er en kemisk behandling, der virker ved at sprøjte taget med kemikalier hvorefter algerne dør over en længere periode. Denne behandling er god til tag med alger og gule lav. Har taget meget mos vil en algebehandling være meget langsommelig og vil kræve 3-4 behandlinger over en 2-årig periode. Er der flisepest på taget er en algebehandling heller ikke det rette valg, da det ingen virkning har på denne type lav.

Hvad er en tagrens?

Tagrens er en fysisk behandling, hvor man renser taget med højtryk så det bliver helt rent med det samme. Efter rensning skal taget imprægneres, for at lukke overfladen i tagstene igen. Med en tagrens fra AlgeKvit kan du opnå 20 års garanti såfremt du tilmelder dig vores årlige vedligeholdes service. Servicen betyder at vi 1 gang årligt sprøjter taget med en vedligeholdelses skum som indeholder algerens. En tagrens tager alt det skidt der er på taget - også mos og flisepest. Er taget kun let begroet med alger, vil en tagrens være en dyr måde at få et pænt tag og her vil en algebehandling være en bedre løsning.

Fliserens – vi tilbyder 2 løsninger

Har dine fliser fået alger, mos eller flisepest tilbyder AlgeKvit to behandlingstyper som på kort tid kan fjerne algerne: En kemisk algebehandling eller en fysisk afrensning i form af en Fliserens.

En algebehandling af fliserne er med en kemisk behandling som virker ved at sprøjte fliserne med kemikalier. Herefter forsvinder de grønne alger på fliserne, typisk indenfor for få uger. Har du mos på fliserne kan en algebehandling også være en gavnlig behandlingsform, men er der meget mos vil det kræve flere behandlinger at komme helt i bund. En algebehandling er derfor mest velegnet til fliser der er blevet grønlige af alger.

En Fliserens er en fysisk behandling, hvor man renser fliserne med en rensekasse så de bliver som nye. Alger, mos, flisepest og andet skidt forsvinder helt. Når fliserne er helt rene og tørre, får de en imprægnering som lukker overfladen på fliserne. Vælger du fliserens og imprægnering fra AlgeKvit, får du 20 års garanti såfremt du tilmelder dig vores årlige vedligeholdelsesservice. Servicen betyder vi 1 gang årligt sprøjter fliserne med en vedligeholdelsesskum som indeholder algerens. En fliserens er langt dyrere end en algebehandling, så har du kun grønne fliser skal du vælge en algebehandling med algerens.