Algerens tag: Alt om rens af tag og fliser

Har du problemer med alger på tag eller fliser, findes der en lang række gør-det-selv løsninger ligesom der findes professionelle løsninger. Før du bestiller, bør du læse lidt om de forskellige typer af behandlinger, for ikke alle behandlinger løser problemerne lige godt. Der er naturligvis også forskel i prisen på de forskellige typer af algerens. Der findes typisk 2 typer: en kemisk behandling og en mekanisk behandling. I de følgende 2 artikler kan du læse mere om de forskellige typer af algerens og hvilket resultat du kan forvente af den valgte behandling.

Udførelse af algerens tag

Algerens tag – 2 forskellige løsninger

Har du alger eller mos på taget som du ønsker at komme af med, tilbyder vi 2 behandlingstyper: en kemisk algerens i form af en algebehandling eller en fysisk algerens i form af tagrens.

Algebehandling med algerens er en kemisk behandling, der virker ved at sprøjte taget med algerens hvorefter algerne dør over en længere periode. Denne behandling er god til tag med alger og gule lav. Har taget meget mos vil en algebehandling være meget langsommelig og vil kræve 3-4 behandlinger over en 2-årig periode. Er der flisepest på taget er en algebehandling heller ikke det rette valg, da det ingen virkning har på denne type lav.

Tagrens er en fysisk behandling, hvor man renser taget med højtryk så det bliver helt rent med det samme. Efter rensning skal taget imprægneres, for at lukke overfladen i tagstene igen. Med en tagrens fra AlgeKvit kan du opnå 20 års garanti såfremt du tilmelder dig vores årlige vedligeholdes service. Servicen betyder at vi 1 gang årligt sprøjter taget med en vedligeholdelses skum som indeholder algerens. En tagrens tager alt det skidt der er på taget - også mos og flisepest. Er taget kun let begroet med alger, vil en tagrens være en dyr måde at få et pænt tag og her vil en algebehandling med algerens være en bedre løsning.

Algerens fliser – vi tilbyder 2 løsninger

Har dine fliser fået alger, mos eller flisepest tilbyder AlgeKvit 2 behandlingstyper: en kemisk algerens i form af en algebehandling eller en fysisk algerens i form af en Fliserens.

En algebehandling af fliserne er med en kemisk behandling som virker ved at sprøjte fliserne med en algerens. Herefter forsvinder de grønne alger på fliserne, typisk indenfor for få uger. Har du mos på fliserne kan en algebehandling med algerens også være en gavnlig behandlingsform, men er der meget mos vil det kræve flere behandlinger at komme helt i bund. En algebehandling med algerens er derfor mest velegnet til fliser der er blevet grønlige af alger.

En Fliserens er en fysisk behandling, hvor man renser fliserne med en rensekasse så de bliver som nye. Alger, mos, flisepest og andet skidt forsvinder helt. Når fliserne er helt rene og tørre, får de en imprægnering som lukker overfladen på fliserne. Vælger du fliserens og imprægnering fra AlgeKvit, får du 20 års garanti såfremt du tilmelder dig vores årlige vedligeholdelsesservice. Servicen betyder vi 1 gang årligt sprøjter fliserne med en vedligeholdelsesskum som indeholder algerens. En fliserens er langt dyrere end en algebehandling, så har du kun grønne fliser skal du vælge en algebehandling med algerens.