algefjerner

Algefjerner skal udføres af professionelle eller?

Kan du med det rigtige algefjerner selv løse opgaven, eller skal du have en fagmand til det? Du har fået grønne eller gule alger, og sidder lige nu for at vurdere, om det er en opgave du selv skal give dig i kast med. Inden du går igang, bør du vurdere omfanget af opgaven. Er det 2 meter plankeværk eller er det 100m2 træterrasse? Har du det rigtige værktøj? Og har du noget algefjerner?

Hvis du er ved at bevæge dig ud i en større opgave, som f.eks. 100 m2 træterrasse, er det faktisk ofte billigere, at lade en professionel fjerne algerne. At fjerne alger er temmelig tidskrævende og algefjerner midlet er heller ikke billigt. Så med mindre du virkelig elsker at trave dine terrassebrædder igennem meter for meter, på en varm sommerdag i din velfortjente ferie - bør du overveje den professionelle. Hos Algekvit koster en komplet algerens af tag fra 725 kr alt afhængig af størrelsen af taget. Udover en helt forrygende billig pris, garanterer vi også virkningen med det vi kalder virkningsgaranti. Hopper vi tilbage til plankeværket på 2 meter - altså en mindre overflade, kan du nemt selv klare opgaven med et produkt som alge-fri n. Dette produkt kan blandt andet købes hos Elite-Rens. Denne type algefjerner er meget velegnet til små og nemme opgaver.

Hvad er alger og hvor kommer de fra?

Alger kommer typisk på fugtige overflader. På taget optræder de mest på nordsiderne, som ligger i skygge af huset. Alger er små mikroskopiske plantearter, der skal have både lys næring for at kunne trives. På sydsiden, hvor solen er mere intens, er algevæksten knap så intens, da solen tørrer algerne ud, og får dem til at gå i dvale. Regn får algerne til at vækste. Jo mere regn des bedre vilkår har algerne. En sommer med meget regn giver ideelle vilkår for alger. Sol og regn får dem til at vækste og sprede sig. I Danmark har vi henover de seneste åringer oplevet flere våde somre. Det giver algerne optimale vækstbetingelser. Af samme grund er forespørgslen på algefjerner steget eksplosivt hos både algefirmaer og byggemarkeder. Det gør at udvalget af algefjerner produkter er større end nogensinde før.

Hvornår virker algefjerner bedst

Alger er i vækst hele året, og de kan bekæmpes året rundt. Dog kan man ikke sprøjte med algefjerner i hård frost. Her vil algemidlet blot vil fryse og have minimal effekt. Kun ved hjælpe af varmt vand, kan man effektivt sprøjte mod alger om vinteren. Det forudsætter, at der bliver påført tilstrækkeligt vand, således at overfladen tør helt op, før algefjerneren kan have den optimale virkning. Har man alge problemer i vintermånederne, kan man også fjerne algerne med andre metoder. Det kunne være ved en rens af overfladen som f.eks Fliserens, facaderens eller tagrens. Produkter kan udføres i hård frost og let sne af Algekvit. Her bruger vi det man kalder for en hotbox. Denne er indbygget i bilerne og gør, at vandet der bruges til at rense med kan komme helt op på 130 grader. Med varmt vand tøes en frosset overflade op og kan derfor renses uden problemer. Efter endt rens får overfladen altid tilført en skum, som indeholder algefjerner hvilket sikrer et langvarigt resultat. Det giver jo næsten sig selv, at det er en dårlig ide at forsøge sig med algefjerner i regnvejr. Anvendelse af algefjerner kan i visse tilfælde resultere i mindre eller slet ingen effekt. Støvregn eller en meget lille byge har ikke den store betydning, men kommer der over 1mm vand, må man forvente, at behandlingen skal gentages. Det er derfor altid en god ide, at sikre sig det holder tørt i 1-2 timer efter påførelsen af algefjerner for at opnå den optimale virkning. Sprøjter man mod alger i regnvejr, har det flere uheldige konsekvenser. Produktet bliver skyllet væk, f.eks mellem fliserne, hvilket kan lede til en uønsket påvirkning af grundvandet Pas på med at sprøjte, hvis det blæser! Algefjerner kan nemlig skade dine planter. Især blomster bliver beskadiget, hvis de rammes af algefjerner. Det er derfor altid en gode ide, at sprøjte når det er vindstille. Alternativt skal man sørgefor behørig afdækning af både planter og blomster i det område der sprøjtes.

Hvordan virker algefjerner og hvordan gør jeg

Algefjerner virker lidt på samme måde, som når man sprøjter imod ukrudt. Man påfører et middel, som gør algerne dør. Derefter klarer naturen resten. Ved de grønne alger virker algefjerner typisk i løbet af få timer, men det endelige resultat ses først ca. 14 dage efter. Ved gule alger kan der gå helt op med 9-12 mdr. 

Er du gør-det-selv mand, starter du med at måle overfladen i m2 på det du ønsker at behandle. Herefter finder du det produkt, du ønsker at bruge - f.eks alge-fri n. Du køber den mængde algefjerner, som passer til de m2, du har målt op. Herefter blander du produktet op med vand. Husk at følge brugsvejledningen på det købte produkt. På den måde undgår du over- eller underdosering. Produktet blander du i en sprøjte som rystes for at opløsningen blandes korrekt med vandet. Du er nu klart til at påføre algemidlet. Når du har påført algefjerner på den opmålte overflade, skulle sprøjten med algemiddelet gerne være helt tom. Er det ikke tilfældet har du været lidt for nærig i første omgang. Du skal derfor fortsætte påførelsen, indtil sprøjten er helt tom, ellers opnår du ikke den rigtige dosering. Løber du tør inden du er færdig, så har du været lidt for gavmild og skal derfor have blandet lidt mere for at nå hele vejen rundt.

Hvis du på nuværende tidspunkt er stået af, tænker du sikkert, at det er nemmere, at overlade det til en fagmand. Her kommer vi ind i billedet. Grib telefonen og ring til os Algekvit på 44141456, så skal vi nok varetage opgaven. Med priser på under 1.000 kr for 300 m2, er det bestemt også til at betale sig fra. Ja vi vil faktisk påstå, at du de fleste tilfælde, næppe selv kan indkøbe algefjerner til den pris - også er der lige det med tiden, forbrug af feriedage og solskin som nok kunne anvendes til noget sjovere.

Hvad skal du bruge af udstyr og kemi  når du fjerner alger

For at kunne udføre en korrekt algebehandling, skal du som minimum have en ukrudtsprøjte. Denne skal gerne være med mulighed for udskiftning af dysen. Der skal nemlig påføres mere algemiddel, end når man sprøjter imod ukrudt. 

Valg af kemi kan af og til være en jungel af produkter. Til private der ønsker at kaste sig ud i gør-det-selv algebehandlingen, anbefaler vi at bruge alge-fri n, som er et ganske udmærket produkt til grønne alger. Produktet er godkendt af miljøstyrelsen til bekæmpelse af alger på hårde overflader. Hvilket betyder at du må anvende det på flisernes overflade, træterrassens overflade mm.

Det er vigtigt, at du læser på dunken, hvilke værnemidler du bør bruge, når du arbejder med algefjerner. Visse produkter kan give alvorlige øjenskader. Her er tale om øjenskader, der kommer på ganske få sekunder, når produktet er ufortyndet. Derfor, for din egen skyld, skal du følge vejledningen om værnemidler på dunken inden brug.

Alternativt kan du også lade Algekvit stå at fjerne algerne. Så skal du ikke bekymre dig om udstyr, kemi og værnemidler. Du skal blot ringe 44141456 - Så klarer vi opgaven for dig.