Algebehandling af tag

Med en algebehandling af dit tag kan du forlænge dit tags levetid og samtidig få et langt pænere tag at se på.

En algebehandling af tag foregår ved at en algedræbende væske sprøjtes på taget, lidt ligesom når man sprøjter indkørslen med et ukrudtsmiddel. Algebehandlingen virker over tid, hvilket betyder du ikke ser noget resultat med det samme. Grønne alger forsvinder først, typisk efter nogle få uger. Gule alger, også kaldet lav, forsvinder først efter 9-12 mdr.

Mos forsvinder ikke helt ved algebehandling af tag

Mos forsvinder ikke helt, da en algebehandling kun har en begrænset virkning mod mos. Har man derfor meget mos på taget, skal man give det flere algebehandlinger før taget bliver helt rent for mos. Typisk kan dette gøres med 2-4 behandlinger, fordelt over 2-4 år. Fordelen ved et rent og pænt tag er ikke kun kosmetisk for dig som bor i huset. Dit ser også bedre ud for en potentiel køber, hvis huset er til salg. Det bliver derfor nemmere, at opnå den fulde pris for huset. Huse med meget mos på taget får typisk en K1 anmærkning i tilstandsrapporten, ligesom taget vist på billederne. Og som du sikkert ved fører punkter i en tilstandsrapport typisk til afslag i salgsprisen ved hussalg.

Det giver altså god mening, at holde sit tag fri for alger og mos. Med de beskedende priser, der er på algebehandling af tage, kan det næsten kun være en god forretning at holde sit tag i den bedst mulige stand uanset om du skal sælge eller blive boende i mange år endnu.

Hvornår er det bedst at udføre en algebehandling af taget?

Svaret er ikke lige til, og der er flere meninger om dette spørgsmål. Her kommer vi med vores bedste bud:

April, Maj, Juni, Juli, August, September er de måneder vi anbefaler til udførsel af algebehandling. Dette skyldes især, at temperaturen i disse måneder, som regel er yderst gunstig til algebehandling af tage.

Oktober, November, December måned kan man også med stor fordel foretage en algebehandling af taget. Det begrundes mest af alt med planterne i de måneder ikke længere er i vækst, og har mistet de fleste blade og blomster. Det betyder, at man som kunde undgår, at skulle bruge en masse tid på afdækning af blomster inden besøget.

Image