Algebehandling af tag og terrasse

Med en algebehandling fra AlgeKvit slipper du nemt og hurtigt af med de grimme alger på dit tag. Algebehandlingen virker også på mos, svamp, og andet skidt der gror på taget. Vi skal ikke op at gå på taget – vi laver alt arbejde fra jorden, så vi undgår beskadige taget under påførelsen af algemidlet.

Med mere end 10.000 algebehandlinger på samvittigheden, og en daglig kontakt med både nye og gamle kunder, kan vi svare på stort set alle spørgsmål vedrørende behandlinger af alger. Vi har samlet de spørgsmål som vi oftest bliver stillet af vores kunder nederst på denne side. Klik her for at hoppe til vores Ofte Stillede Spørgsmål.


Vi giver prisgaranti på vores arbejde

Vi har med garanti Danmarks bedste priser, så du kan roligt overlade arbejdet til os. Faktisk er vi så sikre på vores priser, at vi lover dig at matche prisen helt uden spørgsmål. Da dit tag løbende skal holdes vedlige, anbefaler vi alle vores kunder, at tilmelde sig vores abonnementsordning. Abonnementsordning kører i intervaller af 1 eller 2 år. Det betyder, at du slipper for at skulle huske på at bestille algebehandlingen. Vi kontakter dig hvert eller hvert andet år, for at høre om du ønsker en algebehandling. Klik her for at se vores priser på algebehandling


Rabat på algebehandling når du tegner et abonnement

Du får 5 eller 10% rabat på din behandlingen, når du tegner et abonnement ved os. De 5% opnås ved en behandling hvert andet år. De 10% får du hvis behandlingen skal udføres hvert år.

Derfor skal du ikke vente med algebehandlingen

Som husejer kan man godt blive snydt, fordi taget ser forholdsvis rent ud i tørvejr. Men ser man derimod på taget når det er vådt, vil man tydeligt kunne se hvor slemt det er angrebet. Mange vælger først at få taget algebehandlet, når algerne er synlige, og det er ikke altid den optimale løsning. Ved gule alger (det man kalder gule lav) går der nemlig imellem 9-12 måneder fra algebehandling er påført til de falder af taget. Det betyder med andre ord man skal kigge på et tag med gule lav i 9-12 mdr før det er rent, i dette tilfælde havde det været meget smartere at forebygge med en årlig algebehandling så sikre man nemlig at taget aldrig bliver angrebet og man derved skal kigge på et tag med alger og lave i flere måneder. Udover udseendet er der en række mere alvorlige risici som du kan forebygge ved at have et algefrit tag. Blandt andet mindsker du risikoen for:

  • Frostsprængninger af taget.
  • At tagsten og tagplader forskubbes.
  • Vandgennemtrængning og utæt tag.

Den bedste årstid at algebehandle et tag

Som udgangspunkt kan man algebehandle tage hele året, sålænge det er tørvejr og +1 grad. Dog viser vores erfaring at det bedste tidspunkt er fra start Maj/Juni til slut November/December alt efter temperaturen. Vi har mange forespørgsler på algebehandling af tage i ferbuar - april. Da algerne ikke er så nemme at slippe af med på tagene, hvis man behandler dem for tidligt på året fraråder vi dette. For behandling af fliser er det anderledes. Her gør det ikke så meget, da behandlingen ikke så nemt forsvinder på fliserne. Derfor ligger længere tid og virker derved bedre. Den optimale effekt får du ved at lytte til din fagmand og lade os vejlede dig til den bedste behandling.


En lille forklaring om alger

Alger er meget små planter, og der findes mange tusinde forskellige former for alger. Alger er en enkeltcelle organisme og findes overalt i naturen. Algerne er oftest grønne, men kan også være røde, gule og grønne nuancer. I sommerhalvåret trives algerne godt - især på tage. Her er der en stor risiko for, at algernes rødder vokser ned i tagkonstruktionen. Det kan skabe revner hvori fugten binder sig. Det er i denne proces frostskader forårsages, hvilket forkorter tagets levetid.

Algevæksten opleves oftest på nordsiden af taget. Sydsiden får mest sol, hvilket sætter algerne i dvale ved at udtørre dem. Så snart fugten vender tilbage, vil algerne fortsætte med at vokse. Det er derfor vigtigt, at hele taget bliver algebehandlet, og ikke kun de områder, hvor algerne ses tydeligst.

Kvit algerne, få omgivelserne pæne

Bliv kvit med algerne med en professionel, miljørigtig algebehandling, og få det flotte udseende tilbage på tag, terrasse og facade. Selve behandlingen foregår med det eneste miljøgodkendte algemiddel på det danske marked. Algemidlet bliver sprøjtet op på taget fra jorden, hvorefter algebehandlingen virker i samarbejde med vind og vejr. Processen kan tage fra to måneder til et halvt år inden den fulde effekt ses. Processen er meget afhængig afbehandlingstidspunktet samt vind og vejr.

Algebehandling FAQ

Hvornår kommer I?
Bestillinger fra: Januar - forventes at blive udført fra April til Juni mdr.

Bestillinger fra: Februar - forventes at blive udført fra April til Juni mdr.

Bestillinger fra: Marts - forventes at blive udført fra April til Juni mdr.

Bestillinger fra: April - forventes at blive udført fra April til Juni mdr.

Bestillinger fra: Maj - forventes at blive udført fra Maj til Juli mdr.

Bestillinger fra: Juni - forventes at blive udført fra Juni til August mdr.

Bestillinger fra: Juli - forventes at blive udført fra Juli til September mdr.

Bestillinger fra: August - forventes at blive udført fra August til Oktober mdr.

Bestillinger fra: September - forventes at blive udført fra September til November mdr.

Bestillinger fra: Oktober - forventes at blive udført fra Oktober til December mdr.

( dog med forbehold for frost ) Ellers flyttes ordren til April til Juni mdr. Næste år.

Bestillinger fra: November - forventes at blive udført fra November til December mdr.

( dog med forbehold for frost ) Ellers flyttes ordren til April til Juni mdr. Næste år.

Bestillinger fra: December - forventes at blive udført i December mdr.

( dog med forbehold for frost ) Ellers flyttes ordren til April til Juni mdr. Næste år.
Kan jeg bestille og afbestille hvis jeg får et bedre tilbud?
Er én algebehandling nok til at få taget helt rent?
Virker en algebehandling mod flisepest / Grå lav?
Dør mine planter?
Skal jeg være hjemme når I kommer?
Er det nødvendigt med en algebehandling hvert år?
Skal I have adgang til vand?
Er det skadeligt for mit solcelleanlæg?
Hvor højt må taget være ?
Har I virkningsgaranti?
Sviner algebehandling meget?

Over 10.000 kunder kan ikke tage fejl!

Hos Algekvit har vi gennem de sidste 5 år hjulpet mere end 10.000 kunder med deres algeproblemer. Det gør os til et af de mest erfarne firmaer i Danmark inden for algebehandling! Vi sætter en ære i hele tiden at udvikle vores teknikker og vores produkter, til stor gavn for dig. Ved at konstant optimere vores behandlinger og processer bliver de hele tiden mere effektive. Vi sørger blandet andet for altid at have det nyeste og bedste udstyr på markedet. Vi giver vores medarbejdere den tid og ro, det kræver at lære deres håndværk til perfektion. Set udefra virker en algebehandling måske som en let opgave. Men der er rigtig mange aspekter i arbejdet som kræver viden og erfaring. Der er mange ting man skal vide og meget man skal tage hensyn til, når man er ude for at algebehandle et tag, og det nytter ikke noget at gå på kompromis. Med det rigtige udstyr og dygtige medarbejdere tager det typisk 15-25 minutter, at sprøjte et mellemstort hus. På denne korte tid fordeles der ca. 0,75-1 liter produkt pr. m2 tag.

Alle ydelser leveres i henhold til vores salgs og leveringsbetingelser.

Få et uforpligtende tilbud